SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela Idrottsförening
36 - 28
IFK Karlskrona
Skånela Idrottsförening36 - 28IFK Karlskrona

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 september, 16:00
Plats:Vikingahallen A
Samling:14:00
Herrar A
Referat: Skånela Idrottsförening - IFK Karlskrona
Övertygande seger i seriepremiären
2023-09-17 20:28, Herrar A
Slutresultat 36 - 28

Skånelas herrar tog på söndagen emot IFK Karlskrona hemma i Vikingahallen i seriepremiären i Herrallsvenskan. Lagen följdes åt i inledningen och byter mål och efter tio minuter leder hemmalaget med
5-4. Sex minuter senare har Skånelas, för dagen riktigt bra, försvarsspel och ett effektivt anfallsspel förändrat matchbilden totalt och ledning med 10-5.

Hemmalaget är riktigt vassa bakåt och Henrik i målet blir bättre ju längre matchen pågår. SImon Lindberg och Gustav Näslund håller i taktpinnen tillsammans med Gusten Montonen och hemmalaget kan enkelt gå fram till 12-5 som blir 15-7 och Karlskrona är ett slaget lag redan här. Skånela trummar på och går fram till ledning med nio bollar eller 19-10 i halvtid efter en riktigt bra halvlek.

 

Hemmalag slår av lite på takten i den andra halvleken och skärpan och tydligheten i anfallsspelet mattades av. Efter 15 minuter är Skånela i ledning med 31-20. De sista 15 minuterna går hemmalaget runt på hela laget och vinner utan att förta sig med klara 36-28 även om gästerna tillåts att komma närmare i slutet av matchen. Måste berömma Daniel Steen i Karlskrona som kämpar och sliter hela matchen, han gör hela elva mål och blir kvällens bästa målskytt.

 

Målen i hemmalaget gjordes av:

Simon Lindberg 9, Gustav Näslund 7, David Källemyr 6, Gusten Montonen 5 , Linus Wärnmark 3, Anton Nilsson 3, Isak Nielsen 1, Henrik Smedby 1, Emilio Lahdo 1

 

Bästa målskyttar i bortalaget vara Daniel Steen 11 och Karl Malmström 4

 

Conroute Air & Sea AB utsåg målvakten Henrik Smedby till matchens lirare i hemmalaget samt Karl Malmström i bortalaget.

 

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten