Herrarna förlorade kvalmatch 2 på bortaplan
2022-04-06 12:44

Igår spelades den andra kvalmatchen, denna gång på bortaplan i ÖHK-hallen. Det blev tyvärr förlust med 33 - 28, i och med är det kvitterat till 1 - 1 i matcher.

Skånela inledde matchen totalt respektlöst och Robert Ladan visade upp sig från sin bästa sida och stod för mycket av det kreativa tillsammans med Simon Lindberg på den offensiva planhalvan. Defensivt är det stabilt och Lucau kniper bland annat två straffräddningar. Tyvärr orkar vi inte hålla uppe effektiviteten i anfallen halvleken ut. Det bränns några frilägen för mycket vilket innebär att Önnered får kontra in flera enkla mål i båda första och andra fas och det står 15 - 15 i paus trots att känslan är att vi fört matchen och varit det bättre laget.

Tyvärr tar vi inte oss ur det beteendet framför mål i andra halvlek. Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson får rada upp frilägesräddningar. Vi spelar ofta kreativt och bra men är för ineffektiva. Dessutom får vi inte stopp någonstans i defensiven. Ett bristande samspel mellan försvar och målvakten leder till att vi släpper in 18 mål i andra halvlek. Slutresultatet skrivs till 33 - 28 och det är kvitterat till 1 - 1 i matcher.

Känslan efter matchen är att vi verkligen kan nå upp till Önnereds höjder och ibland högre. Men de små detaljerna som frilägen, räddningar och kamperna måste procentuellt vara en aning mer till vår fördel för att kunna störa Önnered ordentligt på bortaplan.

Nu handlar det om att slicka såren och ladda om. På fredag smäller det igen på bortaplan och då ska vi vara ännu bättre och ta hem match 3 till Vikingahallen.

Den fjärde matchen kommer att spelas hemma i Vikingahallen onsdag 20/4 med matchstart kl. 19.00