SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VÄLKOMMEN TILL SKÅNELA IF

 

Skånela IF är Sigtuna kommuns största handbollsförening och en av de största föreningarna i Uppland. Vi är en av Sveriges mest framgångsrika föreningar på senior- och ungdomshandboll och vi bedriver handboll för alla från 4 år till senior, både på pojk- och flick, herr- och damsidan samt även vår parahandboll som heter Upp & Ner.

 

Skånela IF vill:

- att med en bred och allsidig satsning på ungdomsverksamheten stimulera ungdomars naturliga behov av rörelse, lek och spel.
- att träning och tävling under ungdomsåren skall vara uppbyggd med insikt om att barn och ungdomar utvecklas individuellt.
- att stor vikt ska fästas vid individens sociala utveckling och utbildning.
- att träning och tävling skall vara roligt och anpassas till förutsättningarna hos laget och spelarna.
- att alla som vill ska kunna få spela, vinst i varje match är inte det viktigaste.
- att med en uttalad idrottslig satsning på junior- seniorlagen ge dessa en möjlighet att spela på elitnivå.
- att ledare och tränare skall vara en förebild för ungdomarna och uppträda på ett sådant sätt att föräldrar och andra känner att vi bryr oss om deras barn/våra spelare

 

Genom att tillhöra Skånela IF får barn och ungdomar möjlighet :

- att på ett lätt sätt få bra fysisk aktivitet, god handbollsträning och att få spela matcher och tävla mot andra lag.
- att träffa nya kompisar från alla delar av kommunen, lära sig arbeta i grupp mot gemensama mål, lära sig samarbeta med andra, acceptera och ta hänsyn till andra personer, både jämnåriga och äldre.

 

Genom handbollen ges man möjlighet:

att resa runt i Sverige och spela cuper och turneringar.
att träffa nya människor med samma intresse och tillfälle att uppleva och upptäcka andra städer och miljöer.

 

Förälder i Skånela IF

Som förälder inom Skånela IF får man ett gemensamt intresse tillsammans med sitt/sina barn. Man kan på ett naturligt sätt träffa föräldrarna till sina barns kompisar, skapa nya kontakter, få nya vänner och samtidigt få en fin och avkopplande fritid.

 

Medlem i Skånela IF

För att få träna och tävla i Skånela IF måste man vara medlem. Medlemsavgiften betalas en gång per säsong, man kan välja att erlägga avgift antingen för enskild spelare eller för hela familjen i ett samlat medlemskap - Familjekort. I medlemsavgiften ingår en försäkring som tecknas genom Svenska Handbollsförbundet. 

 

Hur uppträder en Skånelamedlem

Som medlem i Skånela IF uppträder vi alla, spelare, tränare och föräldrar schysst på och vid sidan av planen, genom vårt uppträdande och insatser på och utanför planen skapar vi och behåller föreningens goda rykte. Handbollspubliken är känd för att uppträda sportsligt både före, under och efter matcherna.

 

Välkommen till Skånela IF – bredd och elit hand i hand!

 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten