SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Första bortamatchen för damerna
2022-10-01 16:10
Söndag 2okt 2022, 17:00

Imorgon Söndag 17:00 är det dags för säsongens första bortamatch i Damallsvenskan då damerna åker till Kungsbacka för att möta HK Aranäs.

 

Läs en intervju med trotjänaren Jonna Lindgren nedan..

Godmorgon Jonna hur mår du idag?

Godmorgon, jag mår bara bra, laddad för match imorgon!

 

Roligt! Inte första gången du åker till Kungsbacka och spelar mot Aranäs, hur många säsonger har du i bagaget här i Skånela?

Detta blir min 5 säsong i Skånela.

 

Hur har din tid varit i Skånela och kan du peka på något utöver din egna utveckling som är en stor skillnad från när du kom till klubben?

Jag tycker min tid i Skånela har varit lärorik och rolig där en skillnad från när jag kom är att vi blivit ett mycket yngre lag där jag numera ses som en av de äldre i truppen haha

 

Hur har ditt handbollsspelande förändrats (på vilket sätt) och vad har du för roll i gruppen nu jämfört med då?

Med mer speltid har jag blivit mer självsäker och utvecklats i mina avslut. Eftersom jag tillhör en av de äldre i laget har jag under åren i allsvenskan samlat på mig mer rutin och får nu ta mer ansvar både på och utanför planen vilket känns kul!

 

Imorgon väntar lång bussresa innan det smäller 17:00. Hur brukar bussresorna se ut och hur ser du på säsongens upplaga av Aranäs?

Bussresorna brukar bestå av att sova ett par timmar, någon härlig aktivitet, (där Libom och Lovisa är ansvariga imorgon så vad som helst kan hända då) ett lunchstopp och tillsist ladda upp med lite bra musik inför matchen.

Aranäs är ett lag med många år i allsvenskan som också låg på kval uppåt till SHE förra säsongen. Dom har tappat några spelare men är fortfarande ett bra lag med rutin, bra spelare och tufft försvarspel.

 

Vad tror du blir viktigt för chans på poäng?

Det blir viktigt att vi står stabilt bakåt så att vi kan trycka i fas 1 och 2 och få de enkla målen, men också att vi har tålamod i vårt anfallsspel.

 

Vem blir matchens!?

Alltid svårt att veta på förhand, men kanske Libom då hon presterat bra under veckan.

 

Matchen mot HK Aranäs sänds på Solidsport Söndag 2okt, 17:00 (Snabblänk nedan)

 

https://solidsport.com/hk-aranas-dam/games/g/vbrxeqng

 

Heja Skånela!

 


Nyhetsarkiv
Damerna vinner hemma 2024-03-11 19:30
Dam U gick rent i Steg 12023-09-24 21:54
Matchdag för damerna!2022-12-03 11:26
Förlust i Kungsbacka..2022-10-04 20:01
Fanny Swahn flyttas upp!2022-07-05 12:21
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten