Skånela vinner första kvalmatchen mot Lugi
2023-04-04 12:35

Skånelas herrar stod för en mycket bra insats i gårdagens hemmamatch i kvalet till Handbollsligan när man besegrade tåg trötta Lugi med 34 - 30 (16-12) och hemmalaget tog därmed kommandot i matchserien över bäst av fem.

Efter tåg strul på vägen upp till Märsta som innebar en flytt av matchstarten från 19.30 till 20.45 startade Lugi bäst och gjorde det första målet. Lagen följdes åt fram till 2-2 när Skånela gör ett ryck fram till 6-2 och bortsett från några gånger när Lugi är två bollar i från kändes det som att hemmalaget hade ett bra grepp om matchen med bra försvarsspel och Kenan i målet som gjorde en mycket bra match. Efter tjugofyra minuter hade Lugi endast lyckas göra nio mål och hemmalaget var i ledning med 14-9 som var ledning med 16-12 i halvtid efter bra insatser av Näslund, Lindberg och Broman bland annat.

I den andra halvleken kom Lugi som närmast med två måls underläge men Skånela kontrollerade matchen och ledde större delen av halvleken med fyra till sex bollar och det kändes som att Casper Käll och Fredrik Olsson gick tungt denna kväll med mycket speltid. Vid ställningen 26-22 tar Emilio Lahdo tag i taktpinnen och gör tre raka mål fram till ledning 29-23 med sju minuter kvar att spela och hemmapubliken började att känna segervittring. Hemmalaget gör ingen besviken utan går fram till en klar seger med 34-30 och ledning med 1-0 i matchserien om bästa av fem.

Det är bara att njuta av segern för att redan under tisdagen börja att ladda om för den första returen i Sparbanken Skåne Arena i Lund på skärtorsdagen med matchstart kl. 19.00.

Skånelas mål gjordes av: Gustav Näslund 9, Max Broman 8, Simon Lindberg 5, Emilio Lahdo 5, David Källemyr 3, Isak Svarén 2, Linus Wärnmark 1 och Anton Nilsson 1

Målskyttar i Lugi var: Adrian Hesslekrans 7, Fredrik Olsson 5 Christoffer Schnell 5, Axel Månsson 4, Casper Käll 3, Måns Simonsson 3, Axel Andersson 2 och Oliver Olsson 1