SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Henrik Smedby klar för Skånela IF
2023-05-24 13:45
Henrik Smedby #16

Vi kan idag med glädje presentera att målvakten Henrik Smedby är klar för Skånela IF. Henrik kommer senast från Tyresö och har skrivit ett tvåårskontrakt. 

Vi har fört en längre diskussion med Henrik och är mycket nöjda med att komma i mål med denna viktiga position. Henrik är en stor, placeringssäker och ung målvakt vi tror mycket på. Vi är övertygade att han och Kenan kommer komplettera varandra bra då är det två olika typer med olika spetskompetenser. Henrik har fått mycket speltid och mycket skott på sig i Tyresö och har gjort det bra. Vi tror att han i vår miljö ges förutsättningar för att ta nästa kliv i sin utveckling. Henrik kommer vid sidan om sin handboll studera i Uppsala. 

 

Henriks kommentar:

”Min moderklubb är Spånga HK och jag har efter att jag lämnade Spånga spelat för Bolton, AIK och nu senast Tyresö Handboll.

Till hösten ska jag börja att plugga i Uppsala och tycker att Skånela IF är rätt steg och inriktning i min fortsatta handbollskarriär. Jag har också fått ett mycket bra intryck av föreningen i de kontakter vi har haft.

Med byte av miljö hoppas jag att jag kommer att sporras till att bli en bättre målvakt och se hur långt det kan räcka över de säsonger jag har skrivit kontrakt och jag tror att med den trupp vi börjar få på plats så kommer målsättningen vara att gå för en plats i Handbollsligan oavsett om det blir en direktplats eller ett ovisst kval” 

 

Flodmans kommentar: 

"Kul att Henrik valde Skånela! Henrik och Kenan kommer att bilda ett bra målvaktspar i allsvenskan nästa år, och ett bra par är avgörande för att slåss i toppen. De är två olika typer, vilket skapar möjligheter i vårat försvarsspel samt vilket motstånd vi möter. Henrik är en målvakt med bra räckvidd som är väldigt lugn i målet med små rörelser. Han är också snabb på att sätta igång spelet, vilket vi tycker är viktigt"

 

Välkommen Henrik och lycka till!


Nyhetsarkiv
Matchdag på lördag!2022-09-20 10:22
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten