Skånela IF Herrar29 - 20HK Torslanda Elit

Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:14:15
Stabilt spel gav stabil storseger
2022-10-10 08:39
Matchens lirare Iris Ganibegovic tar emot priset av Magnus från Stora Coop Märsta. Foto Håkan Persson

Skånelas herrar stog för en stabil insats vid söndagens hemmamatch mot HK Torslanda Elit och kunde efter ledning med 16 - 10 i halvtid forsätta att trumma på fram till seger med 29 - 20.

Matchen inleddes trevande från bägge lagen och efter 14 minuter var ställningen 6 - 6 när bortlaget fick en utvisning och Filip Tapper kunde sätta ledningsbollen till 7 - 6 vilket inom två minuter blev 10 - 6 och gästerna var ett slaget lag. Skånela spelade under halvleken ett mycket bra försvarsspel samtidigt som Marcus Nilsson i målet gjorde en stabil insats vilket innebar stora problem för Torslandas anfallsspel och bortalaget fick vänta till den 29:e minuten på sitt tionde mål. Hemmalagets anfallsspel fungerade också bra denna halvlek och Torslandas misstag utnyttjades på ett mycket bra sätt. Ledning för hemmalaget i paus med 16 - 10.

Den andra halvleken inleddes totalt överlägset från hemmalagets sida och man nollade Torslanda under nästan elva minuter i början av halvleken och gick fram till 20 -10. Marcus i målet fortsatte att spela stabilt tillsammans med ett mycket bra försvarspel som var det positiva i den andra halvleken medan anfallsspelet hackade något och den riktiga effektiviteten från den första halvleken inte ville infinna sig. Skånela släpper bara in tio mål under halvleken och går fram till en stabil storseger med 29 - 20.

Målgörare i hemmalaget: Iris Ganibegovic 6, Max Broman 4, Filip Tapper 4, Anton Nilsson 4, Simon Lindberg 3, Emilio Lahdo 3, Fabian Wallouch Lindholm 2, Isak Svarén 2 och Isak Nielsen 1