Samling:15:15
Sur uddamålsförlust för herrarna mot Kungälv
2022-11-14 12:27

Skånelas herrar tog på söndagen emot Kungälvs HK i ett toppmöte i Vikingahallen i en på förhand tippad jämn match där misstag och tillfälligheter till slut skulle avgöra tillställningen.

Kungälv inledde målskyttet när den duktige M6an Alexander Regen satte 1 - 0 och Skånela kvitterade en dryg minut senare genom ett litet konstmål av M6an Isak Nielsen. Lagen känner varandra väl och det blev jämt när lagen följdes åt i målprotokollet de första tio minuterna. Kungälv kunde då ifrån till ledning med fyra bollar när hemmalaget hade en dålig period i anfallsspelet som var förvånansvärt lamt och uddlöst stundtals. Efter några byten på niometer i hemmalaget fick man ordning på anfallsspelet och kunde på sju minuter gå fram till lika 12 - 12 som snabbt blev ledning med 14-13 vilket Kungälv lyckades kvittera med två sekunder kvar av den första halvleken.

I inledningen av den andra halvleken hade hemmalaget åter igen en sämre period med tekniska fel och missade avslut vilket Kungälv kunde utnyttja och gå fram till ledning med fyra bollar 19 -23 som mest med en kvart kvar att spela. Skånelas manskap gav dock inte upp utan tog tag i spelet igen och lyckades åter arbeta sig fram till en kvittering 25 - 25 med sju minuter kvar av matchen. Kungälv var dock det starkare laget idag och kunde åter göra ett ryck fram till ledning 25 - 28 vilket blev för mycket uppförsbacke för hemmalaget som inte orkade ända fram utan förlorade matchen med 27 - 28.

Målgörarare i hemmalaget: Iris Ganibegovic 6, Gustav Näslund 4, Anton Nilsson 4, Max Broman 3, Filip Tapper 3, Linus Wärnmark 2, Isak Nielsen 2, Simon Lindberg 1, David Källemyr 1 och Emilio Lahdo 1.
Matchen lirare: Isak Nielsen

Bäste målgörare i Kungälv: Emil Lennartsson 6, Hannes Rybo 4

Matchens lirare: Daniel Wester