Tyresö Handboll Herrar32 - 36Skånela IF Herrar

Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:17:30
Herrarna vinner borta mot Tyresö
2022-11-18 13:29

Skånelas herrar tog en viktig seger i den svåra bortamatchen mot Tyresö Handboll inför endast 157 åskådare. Det är som alltid svårt att åka till Tyresöhallen och ta två pinnar och speciellt en

torsdag kväll som denna.

Skånela inledde bäst och gick fram till ledning med två bollar vilket Tyresö snabbt kunde kvittera. Efter detta hade bortalaget en mycket bra period där försvarsspelet stämde bra och anfallsspelet såg lätt ut och man kunde under en tio minutersperiod gå fram till ledning 5 - 10 som blev 8 - 14.

När Tyresö ändrade och gick över till 5-1 försvar fick Skånela problem i anfallet och efter en del slarv och bortkastade bollar kunde Tyresö komma i kapp boll för boll och man lyckades kvittera till 16 lika med 12 sekunder kvar av halvleken.

I inledningen av den andra halvleken fortsätter lagen att byta mål och efter knappt åtta minuter tar Tyresö ledning för första gången i matchen 20 - 19 som blir 21 - 19. Skånela hänger på och fem minuter senare är ställningen 25 - 25 och med ett lyckat 7-6 spel kombinerat med bra försvarsspel kan Skånela hänga av hemmalaget och efter fem raka gå fram till ledning 25 -30 vilket skulle visa sig vara för svårt för Tyresö att matcha. Skånela kunde vinna matchen med klara 32 - 36 och två nya och viktiga pinnar in på kontot.

Målgörare i Skånela denna kväll: Iris Ganibegovic 7, Max Broman 6, Fabian Wallouch Lindholm 4, Gustav Näslund 4, Isak Nielsen 3, Simon lindberg 3, Filip Tapper 3, Isak Svarén 2, Emilio Lahdo 2, Anton Nilsson 1 och David Källemyr 1.

Bästa målgörare i Tyresö: Lukas Rylander 10, Sebastian Fagerdahl 6