IFK Ystad HK Herrar19 - 25Skånela IF Herrar

Samling:13:00
Herrarna studsar tillbaka och vinner borta mot IFK Ystad
2022-12-05 17:00
Anton Nilsson

Skånelas herrar åkte till Ystad över söndagen för match mot IFK Ystad vilka spelade i Handbollsligan förra säsongen. På förhand är en svår bortamatch. Herrarna tog sig dock samman och studsar tillbaka in i vinnarspåret igen, efter förra helgens lite onödiga förlust mot VästeråsIrsta, och efter ledning 12 - 9 i halvtid kunde killarna utöka och vinna med klara 25 - 19.

Ystad började matchen bäst och när lagen hade följts åt till 4 - 4 gick hemmalaget ifrån och ledde matchen med 8 - 5 efter 14 minuter. Skånela får rejäl ordning på försvarsspelet och Kenan har några fina räddningar i målet när Skånela under en period gör 6 - 0 och ledning med  11 - 8. Skånela fick ett frikast när halvleken precis var slut och Anton Nilsson steg fram och stänkte frikastet över muren och in i krysset vilket var det sista som hände i första halvlek och ledning med 12 - 9.

I inledningen av den andra halvleken spelade Skånela bra och kunde relativt enkelt gå fram till ledning med 15 - 9 när bara fem minuter hade gått vilket Ystad inte kunde hämta sig från. Skånela fortsätter att spela ett stabilt försvarsspel och har ledningen som mest med nio bollar och killarna vinner till slut matchen med komfortabla 25 - 19. Många som var bra i Skånela denna match. Försvarspelet med Karlo och Isak som mittlås, Kenan i målet, Max som vanligt och extra roligt att se att Simon och Anton tar för sig och gör en bra match

Anton Nilsson får priset som matchens lirare och gör 4 mål, Max Broman 6, Simon Lindberg 4, Gustav Näslund 4, Filip Tapper 2, Emilio Lahdo 2, Iris Ganibegovic 1, Karlo Seric 1, David Källemyr 1.

Bara att ladda om under den kommande veckan och vara väl förberedda på lördag då serieledarna HF Karlskrona kommer på besök till Vikingahallen med matchstart kl 15.00.

Köp din biljett innan du kommer till hallen så går insläppet mycket smidigare. Bara att använda nedansående länk till vårt biljettsystem.