Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:13:00
HF Karlskrona inte längre obesegrade
2022-12-11 09:38
Filip Tapper matchens lirare och dagens matchsponsor Colorama och Jenny Åkerberg

Topplaget HF Karlskrona fick åka hem från Märsta med säsongens första förlust i bagaget efter att hemmalaget Skånela vunnit en riktigt bra och spännande handbollsmatch med 30-29 efter 17-17 i halvtid.

I inledningen av matchen följdes lagen åt men gästerna låg hela tiden lite före i protokollet  och kunde också koppla ett litet grepp om matchen när man efter drygt halva första halvleken leder med tre bollar. Skånelas krigare gav dock inte upp utan kunde med hjärta och glöd komma tillbaks i matchen efter ett bra försvarsspel och med flyt i anfallsspelet.

Skånela får en riktigt bra start i andra halvlek och går fram till ledning med 21-18 med goda möjligheter att gå ifrån ytterligare. Gästerna lyckades dock komma i kapp och kvittera men hemmalaget visade prov på styrka när man återtar kommandot och stänger matchen när dagens matchens lirare Filip Tapper sätter det sista av sina åtta mål till 29-26. Karskrona gör ett försök att komma i kapp men när Skånela sätter 30-28 känns matchen klar för hemmalaget och slutresultatet blir 30-29 efter en sen reducering med sekunder kvar av matchen.

En riktigt bra genomförd match av hemmalaget med mycket glöd och vilja där slutet av den första halvleken och spelet i andra halvlek är riktigt bra med bra försvarsspel och några avgörande räddningar i målet samt fina prestationer framåt där Filip Tapper var säkerheten själv.

Målgörare i hemmalaget Filip Tapper 8, Anton Nilsson 6, Fabian Wallouch Lindholm 3, Iris Ganibegovic 3, Isak Nielsen 2, Max Broman 2, Linus Wärnmark 1, Simon Lindberg 1, Marcus Nilsson 1, Isak Svarén 1, David Källemyr 1 och Emilio Lahdo 1.

Nästa match för herrarna spelas kommande lördag 17 december då det är returmöte i Karlskrona med matchstart kl 16.00.

Nästa hemmamatch spelas i Vikingahallen onsdag 21 december med avkast kl 19.00 då mot IFK Ystad HK.