Skånela IF Herrar33 - 21IFK Ystad HK Herrar

Samling:17:00
Övertygande seger hemma mot IFK Ystad
2022-12-23 11:10

Skånelas herrar tog i onsdags emot det tidigare Handbollsligalaget IFK Ystad HK hemma i Vikingahallen. Det var ett skadeskjutet Ystad som kom till spel med många spelare borta från den trupp de ställde på benen vid säsongsstarten.

Hemmalaget tog direkt kommandot och ledningen i matchen men gästerna stretade emot bra, mycket tack vare slarv och tekniska fel hos hemmalaget. Målvakts- och försvarsspelet hos Skånela var åter mycket bra och efter knappt 24 minuter är ställningen 11 - 10 när man gör ett ryck fram till halvtidsresultatet 17 - 10 efter en bra period där anfallsspelet fungerade bra.

I den andra halvleken försökte Ystad att komma i kapp men man kom aldrig närmare är tre mål 21 - 18 när Skånela åter tog tag i taktpinnen och stängde matchen när man gick fram till 31 - 20 under femton minuter och därefter går fram till en säker seger med 33 - 21.

Som redan nämnts så var Kenans målvaktspel och hemmalagets försvarsspel åter igen mycket bra och Ystad hade stora problem att komma igenom och till avslut.

Matchens lirare i hemmalaget: Simon Lindberg

Målgörare i hemmalaget: Simon Lindberg 7, Max Broman 4, Linus Wärnmark 4, Anton Nilsson 4, Filip Tapper 3, Gustav Näslund 3, Kenan Omerovic 2, Isak Svarén 2, David Källemyr 2, Isak Nielsen 1 och Emilio Lahdo 1