Herrarna klara för kval till Handbollsligan
2022-03-23 13:57
Glada miner när kvalplatsen till Handbollsligan blev klar!

Skånelas herrar vann igår den viktiga matchen hemma i Vikingahallen mot Kärra med 37 - 32 (15 - 16) och plockade därmed de poäng som behövdes för att vara klara för kval till Handbollsligan.

I den första halvleken följdes lagen åt och bytte mål med varandra  fram till underläge för hemmalaget i halvtid med 15 -16.

I den andra halvleken fortsatte lagen att byta mål med varandra och där Kärra ledde med en till två bollar och i bland kvitterade Skånela. Vid 29 lika gör hemmalaget ett ryck fram till 33-29 med mindre än fem minuter kvar att spela vilket skulle visa sig vara tillräckligt för att vinna matchen med 37 - 32. Skånela säkrade därmed poängen som innebar att killarna är klara för kval till Handbollsligan då en match återstår i herrallsvenskan vilken spelas på fredagkväll i Varberg.

Det är ännu inte klart vilket motstånd Skånela kommer att få i kvalet då Handbollsligans sista omgång spelas på onsdag och herrallsvenskans sista omgång spelas på fredag. Skånela kan hamna på tredje eller fjärde plats i herrallsvenskan.

Vi vet däremot att den första kvalmatchen kommer att spelas hemma i Vikingahallen redan på tisdag 29 mars och trolig men ännu ej spikad matchstart är kl 19.30. Vi återkommer angående detta så håll koll på hemsidan och sociala medier.