Herrarna vinner när herrallsvenskan avslutades
2022-03-26 23:02

Skånela herrar avslutade årets Herrallsvenska med en långväga bortamatch mot HK Varberg. På grund av skador och skolarbete så åkte laget med en trupp  som hade två målvakter födda 2002 varav en debutant samt en debutant född 2002 på niometer.

Matchen inleddes med mål för Skånela när Anton Nilsson inledde målskyttet i matchen. Lagen följdes därefter åt och efter femton minuter var ställningn 9 - 9. Den andra delen av halvleken hade Varberg i förarasätet och dom ledde matchen från 10-9 och fram till ledning i halvtid med tre bollar 17-14.

I den andra halvleken inleder Varberg bäst och tar kommandot i matchen och har som mest ledningen med fyra bollar 24-20 då Skånela rycker och sätter tre mål och ställningen är 24-23 och helt klart match igen med tolv minuter kvar. När Linus Wärnmark sätter sin fjärde straff för dagen kvitterar Skånela till 26 lika med drygt sex minuter kvar och den sista delen av matchen är Skånela det starkare laget och vinner matchen kanske lite överaskande med 28 - 30.

Laget gör en mycket stark insats och Max i målet får klart godkänt med flera fina räddningar och Lucas som kommer in och räddar en straff i sin allsvenska debut är lite magiskt. Många spelare som får ta större ansvar än normalt gör mycket bra prestationer då de normalt bärande spelarna som var med på bänken spelade minimalt denna kväll. Isak Svarén matchens lirare i Skånela.

Kvalplatsen till Handbollsligan var klar redan innan och resultaten i den sista omgången innebär att Skånelas krigare får kvala i bäst av fem matcher mot Önnereds HK och den första matchen spelas hemma i Vikingahallen redan nu på tisdag med matchstart kl 19.30. Matchen kommer att sändas via C More Web TV och inte som vanligt via SolidSport. Se till att köpa er biljett med eller utan mat innan matchen och kom till Vikingahallen och stötta killarna till seger i den första kvalmatchen. Biljetterna köper ni via länken nedan: