Skånela vann efter dramatik
2022-04-09 11:29
Skånelas herrar vinner kvalmatch tre efter dramatik och med stor lagmoral och glöd!

Skånelas herrar vinner den tredje kvalmatchen mot Önnered efter stor dramatik i slutet av ordinarie matchtid och efter förlängning.

Skånelas herrar åkte till Göteborg och den tredje matchen mot Önnered i bäst av fem i kvalet till Handbollsligan. Matchen började med en del tekniska fel och fina räddningar av bägge målvakterna och det första målet kom först efter drygt tre minuter när Gustav Näslund nätade. Skånela inledde matchen bäst och hade kommandot i matchen men Önnered kom i kapp och både kvitterade till 6 - 6 och tog ledningen med 7 - 6. Skånela kom dock tillbaks och återtog kommandot i matchen och var i ledningen fram till halvtid då ställningen var 13 - 15.

Den andra halvleken inleddes som den första  med Skånela i förarsätet och ledning med några bollar i stort sett hela tiden. När sju minuter återstår av matchen leder Skånela med 25 - 29 och många hoppades på en skräll i ÖHK hallen. Önnered ville dock annat och gör fyra raka mål fram till 29 - 29. Skånela återtar ledningen 29 - 30 när 1,5 minut återstår av matchen och efter en time out för Önnered kommer ett avgörande moment när domarna går in och ska avgöra tillställningen när de tar ett helt felaktigt direkt rött kort på Anton Nilsson med en sekund kvar av matchen vilket också renderar i en straff för Önnered vilken de sätter till 30 lika och matchen går till förlängning.

I inledningen av förlängningen är hemmalaget de som är starkast och går direkt upp i ledning 33 - 30 efter att domarna också gett Skånelas Robert Ladan ett direkt rött kort. Skånela visar dock prov på stark moral och glöd när man trots decimerat manskap kommer tillbaks och kvitterar och sätter segermålet 34 - 35 med 42 sekunder kvar av matchen och Önnered lyckas inte komma i kapp igen. Skånela tar kommandot i matchserien och leder med 2 -1 i bäst av fem matcher inför nästa match som spelas hemma.

Vi ses i Vikingahallen när den fjärde matchen i kvalet spelas onsdagen 20 april med matchstart kl 19.00.